Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Hocalarımız Kırgızistan Uluslararası Üniversitesinin Etkinliğine Katıldı

5 Mart 2024 tarihinde Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi Kırgız Filolojisi Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından “Ak Kalpak” günü kutlandı.  Özbekistan ve Kazakistan’dan da öğretim üyelerinin katıldığı etkinliğe Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Hüseyin Baydemir ile bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mayramgül Dıykanbay ve Dr. Öğr. Üyesi Moldır İlgisheva da çevrim içi olarak katıldılar.

Prof. Dr. Baydemir, konuşmasında Türk Dünyasına yönelik çalışmalardan bahsetti; Prof. Dr. Dıykanbay iki ülke üniversiteleri arasındaki iş birliğinden ve programlarından söz etti; Dr. İlgisheva ise Türk Dünyası Kulübü’nün misyon ve vizyonlarında, yaptığı çalışmalarında Kırgızistan’ın yerinden kısaca bilgiler verdi. Hocalarımız konuşmalarının sonunda Kırgızların 5 Mart Ak Kalpak Bayramlarını tebrik ettiler.